Gerlinda Schaafsma wint fraai van Melanie Voskuil Afdrukken
vrijdag 01 mei 2009
In het NK pupillen meisjes wonnen de beide koplopers hun duel. Lisa Aleven had weinig moeite met haar jongere zus Tessa. Tot het middenspel hield de jongste van de twee het vol, maar toen maakte zij een grote blunder. Gerlinda Schaafsma speelde een uitmuntende partij.

Zij bracht Melanie Voskuil de eerste nederlaag toe en deed dat op indrukwekkende manier. Melanie verzuimde haar lange vleugel te ontwikkelen. Gerlinda liet die kant van het bord met rust en brak door op Melanies uitgedunde korte vleugel. Dit fraaie klassieke duel was tot nu toe vanuit positioneel opzicht waarschijnlijk de mooiste in de meisjesgroep.
Door Gerlinda’s overwinning blijft de spanning in de kopgroep gehandhaafd. Lisa houdt een punt voorsprong op Gerlinda, maar de buit is nog niet binnen. Mara Langeveld klom naar de derde plaats. Een enorme fout van Larissa Schimmel maakte snel een eind aan de partij.
Andermaal liet Leonie Wessels haar korte vleugel opsluiten. Toen haar tegenstander, Michelle de Jong ook de lange vleugel aan banden legde, was het pleit spoedig beslecht.
Erica Boerefijn bracht in het middenspel een onweerlegbare dreiging in de stand. Stella van Buuren moest daarna de punten inleveren.
Caroline Schep werkte de hatelijke nul weg. Tegen Mariska Veer won zij. Eerst miste Caroline nog een 2 om 3, maar zes zetten later was het wel raak. Ze gaf de winst niet meer uit handen.

In de laatste ronde moet Lisa Aleven proberen tegen Mara Langeveld de titel binnen te halen. Mara zal vechten als een leeuwin, want voor haar staat deelname aan het Europese kampioenschap op het spel. De nummers 1 tot en met 3 gaan in augustus naar dit toernooi, dat dit jaar in Hijken (Drenthe) wordt gespeeld.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen