Melanie Voskuil stopt zegereeks Lisa Aleven Afdrukken
donderdag 30 april 2009
Lisa Aleven heeft in de strijd om het kampioenschap bij de meisjes pupillen haar eerste punt moeten afstaan. Melanie Voskuil, die zelf nog ongeslagen was, maar eerder drie remises had moeten toestaan, koos voor klassiek spel. Lisa had geen reden dat uit de weg te gaan, want daarmee had ze al veel successen geboekt.

Melanie liep geen enkel nadeel op. Integendeel, naarmate de partij vorderde, kwam ze steeds beter te staan. Op de 36e zet miste ze een winnende positionele voortzetting. Lisa besloot geen grote risico’s te nemen en bood tijdig remise aan, wat door haar tegenstander onmiddellijk werd geaccepteerd. Maar de stand bood Melanie nog voldoende kansen.

Door dit puntverlies van Lisa kon Gerlinda Schaafsma dichterbij komen. Zij moest er tegen Michelle de Jong hard voor knokken. Michelle kwam gemakkelijker te staan. Ze hield veel schijven van haar tegenstander op hun plaats, omdat ze voortdurend met een offer en doorbraak naar dam dreigde. Uiteindelijk investeerde ze te veel schijven in de doorbraak en tot overmaat van ramp liet ze onnodig haar dam afnemen. Toen kon Gerlinda orde op zaken stellen en een nieuwe overwinning boeken.
Winst was er ook voor Tessa Aleven tegen Stella van Buuren. Tessa boekte materiaalwinst, maar Stella zag over het hoofd dat ze de stand weer gelijk kon trekken. Zo kwam Tessa op een score van +1. In de volgende ronde mag ze proberen het haar zus moeilijk te maken. Komt het tot een zustermoord?
Mara Langeveld en Larissa Schimmel kwamen ook weer in de plus. Zij wonnen respectievelijk van Leonie Wessels en Mariska Veer. Mara miste al in een eerder stadium de winst. Larissa won geforceerd een schijf en maakte de partij toen goed af. Erica Boerefijn kwam op 50 procent door een overwinning op Caroline Schep, die nog steeds puntloos onderaan staat. Caroline haalde een dam, maar liet deze voor gelijk spel weer afpakken. Later nam Erica een winnende 2 om 3.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen