Lisa Aleven alleen aan kop Afdrukken
dinsdag 28 april 2009
Bij de meisjes heeft Lisa Aleven haar kandidatuur voor de titel na twee rondes duidelijk gesteld. Zij is de enige die nog geen verliespunten heeft.

In de tweede ronde leverde Larissa Schimmel behoorlijke tegenstand, maar toen Lisa met een drie om drie afruil de strijd naar de zwakke vleugel van Larissa verplaatste, was de strijd snel beslecht. Lisa lijkt in dit kampioenschap de te kloppen favoriet nu ze van twee van haar belangrijkste concurrenten heeft gewonnen.

Tessa Aleven won ook, maar aan haar winst zat een smetje. Ze kwam onnodig een schijf achter, maar Mariska Veer leverde de buit snel weer in. Toen Tessa een dreiging in het spel bracht, keek Mariska daar helemaal overheen en verloor spoedig.
Erica Boerefijn en Michelle de Jong, de andere winnaars van de eerste dag, hielden elkaar in overwicht. Voor Michelle had er meer ingezeten. Remise werd het ook in de partij tussen Mara Langeveld en Melanie Voskuil. Tot twee keer toe verzuimde Mara de winst binnen te halen.
Gerlinda Schaafsma herstelde zich van de nederlaag van de vorige dag. Zij won met een aardige combinatie van Caroline Schep. Stella van Buuren boekte tegen de andermaal veel te snel spelende Leonie Wessels een gemakkelijke overwinning.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen