ONS Dubbel NK jeugd: de kop is eraf Afdrukken
maandag 27 april 2009
Damvereniging VBI viert dit jaar haar 75-jarig jubileum. Om dit te vieren is er en aantal activiteiten georganiseerd. Een daarvan is het ONS Dubbel NK jeugd. Er wordt van 27 april tot en met 2 mei gestreden om twee jeugdtitels: Het NK pupillen 2009 algemeen en het NK pupillen meisjes. In totaal 30 zeer gemotiveerde spelers en speelsters zullen de komende week gaan uitmaken wie er uiteindelijk met de prijzen naar huis mogen gaan.

Op maandag 27 april begon het evenement met de openingsceremonie waarbij burgemeester Harry de Vries van de gemeente Lingewaard, Eric van Wissen van ONS Accountants en Belastingadviseurs  en Jozef Linssen namens de KNDB aanwezig waren. Nina Hoekman  en Alex Mathijsen stelden de spelers voor. Van een aantal deelnemers hadden zij een fragment geselecteerd dat voor het publiek werd toegelicht.

Nadat burgemeester De Vries de openingszet had verricht aan het bord van Lisa Aleven tegen Gerlinda Schaafsma kon het dubbeltoernooi beginnen.
Na een uur spelen vallen de eerste uitslagen. Leonie Wessels heeft verloren van Erica Boerefijn. Leonie was absoluut niet aangeslagen: 'Ik verlies altijd de eerste wedstrijd. Maar daarna gaat het beter'. Tessa Aleven viert haar verjaardag met een remise tegen Mara Langeveld.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen