Eva Veer Afdrukken
zaterdag 02 mei 2009
Elke dag komt Eva Veer met haar ouders mee naar de speelzaal in Huissen om haar zus Mariska aan te moedigen. En om met andere kinderen te spelen. Bijvoorbeeld met Rosalie Schep. Eva gaat best wel vaak mee als haar zus ergens damt. Vaak kom je bij wedstrijden dezelfde kinderen tegen en ga je met elkaar spelletjes doen of buiten spelen.

Eva is 8 jaar en damt zelf ook. Haar damclub is DEZ Reeuwijk en Hans de Knikker is haar trainer. Dammen is heel erg leuk, zegt Eva. Je leert zetjes, je kunt met wedstrijden meedoen en je leert andere kinderen kennen. En, o ja, ze heeft ook al twee chocoladerepen gewonnen! Op Eva's damclub is er een soort competitie waarbij je dus een reep kunt winnen. Elke keer als je wint, krijg je twee punten. Degene met de meeste punten, wint een chocoladereep. De winnaar begint dan weer met nul punten aan de competitie. Iedereen kan zo een keer een reep winnen, al gaat het natuurlijk een stuk sneller als je vaak wint!

Het zou fijn zijn als er op de damclub nog meer kinderen van haar leeftijd komen. Tegen de kinderen die nog niet op de club zitten, wil Eva zeggen dat dammen leuk is en dat zij al best goed is!

Op de foto zie je Eva (rechts) met haar zus Mariska en de mascotte met het logo van damclub DEZ Reeuwijk.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen