Jannes Kromhout op voorsprong Afdrukken
donderdag 30 april 2009
Bij de jongens (het kampioenschap is 'algemeen', maar alle sterke meisjes spelen in de meisjesgroep) begint er toch enige tekening in de strijd te komen. Jan van der Star verweerde zich hardnekkig tegen Jannes Kromhout en neutraliseerde diens flankspel, Jannes profiteerde van een zwakke lange vleugel van zijn tegenstander.

Daardoor kwam hij alleen aan kop, want Martijn van IJzendoorn moest een punt afstaan tegen de taaie Wopke de Vries. Wopke nam veel vereenvoudigende ruilen, maar kreeg toch enig nadeel. Martijn had op de 36e zet kansrijker kunnen voortzetten. Wopke verzuimde een remise op de 57e zet, maar maakte dat later weer goed.
Stan Brink en Alex Ketelaars wonnen hun partijen en staan nu samen met Wopke de Vries op een gedeelde derde plaats. Stan moest het opnemen tegen Jan Groenendijk. Jan stond heel goed, maar had zijn voordeel al verspeeld toen hij een foutief offer plaatste. Stan vond de weerlegging en bleef een schijf voor. Daarmee verspeelt Jan misschien zijn kansen op een hoge klassering.
Alex Ketelaars nam tegen Thomas van der Klis na een merkwaardige opening een winnende damzet. Henri Beverdam kwam door winst op Timo Kuipers op 50 procent en mag weer omhoog kijken. Ook Jitse Slump, wiens prestaties enigszins teleurstellen, kwam weer tot winst. Rick Hartman was zijn slachtoffer. Jitse nam eerst een halve hekstelling. Later kreeg hij een sterke voorpost op veld 14. Het was een goede winstpartij van Jitse.
Dat David Maduro tegen Marvin Schaaf zou winnen, zal hij in het middenspel niet gedacht hebben. Marvin speelde een sterke partij, miste eerst nog een schijfwinst, maar brak ten koste van een schijf door. Toen hij op het verkeerde veld dam haalde, kon Marvin niet verhinderen dat zijn tegenstander zonder materiaalverlies naar dam liep. David stond toen een schijf voor en toen Marvin remise door een plakker verzuimde, maakte David de partij bekwaam af.
Justin Simon deed zichzelf tekort. Hij haalde een dam tegen Sander van den Broek. Toen die was afgenomen stond Justin een schijf voor. Ook Sander kwam, ten koste van materiaal, op dam. Justin kon de juiste weg naar de winst niet vinden en moest remise toestaan. Remise was ook de uitslag bij de partij tussen Mark Looman en Adriaan Molendijk. Beide spelers leken daar tevreden mee te zijn, want ze waren vrij snel klaar. Toch had er voor Adriaan meer ingezeten. Hij miste de winst toen hij op het verkeerde veld dam haalde.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen