Ruda Brink en Tine Breg Afdrukken
donderdag 30 april 2009
Ruda Brink is de moeder van Stan Brink. Tine Breg is de moeder van Jan van der Star. Toen in Dronten een jeugdafdeling werd opgericht heeft Tine haar zoon opgegeven. Zij vond het wel belangrijk dat hij een denksport ging beoefenen, want hij had het op school soms wel erg gemakkelijk.

Ook Jan zelf zag al gauw in het dammen een uitdaging. Dat kwam ook  toen hij een hele tijd niet mocht voetballen door een blessure. Dammen kon toen uiteraard wel. Jan voetbalt nu wel weer, maar geeft de meeste tijd aan dammen. Hij traint een keer per week op de club en daarnaast speelt hij in alle mogelijke wedstrijden en toernooien mee: schooldammen, jeugdcompetitie en hij gaat ook naar de finale van het NK sneldammen. Ook buiten de club damt hij veel; hij speelt toch zeker drie à vier keer per week. Jan neemt ook deel aan de centrale training van Alex Mathijsen. Hij speelt sinds kort ook af en toe een keer mee bij de senioren. Hij is niet echt met de toekomst bezig in het dammen. Hij speelt omdat hij het leuk vindt en daarbij blijft het voorlopig.
Hij vindt het NK pupillen leuk omdat hij nu langere partijen speelt dan wat hij tot nu toe gewend is.

Stan is via het scholdammen lid geworden van SNS in Heerhugowaard. Hij zat toen in groep 7 van de basisschool. Dat is nu anderhalf jaar geleden. Stan gaat trouw naar de club en neemt ook deel aan de CPT. Verder doet hij mee aan allerlei team- en individuele wedstrijden zoals provinciale teamwedstrijden en de sneldamkampioenschappen. Ook Stan gaat naar het NK sneldammen. In tegenstelling tot Jan doet Stan tussendoor tijdens de week weinig aan dammen. Hij wil wel met dammen doorgaan, maar is daarbij niet zo met de toekomst bezig in de damsport. Stan heeft voetballen als andere hobby, maar heeft geen echte voorkeur. Hij vindt beide sporten leuk.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen