Tekening in de strijd Afdrukken
dinsdag 28 april 2009
Na de tweede ronde begint er al enige tekening in de strijd te komen. Er heeft zich in de finale van het kampioenschap algemeen een kopgroep van drie spelers gevormd, die onmiddellijk wordt gevolgd door een viertal spelers met een punt minder. Onder deze zeven spelers zal zich waarschijnlijk de latere kampioen bevinden.

Jannes Kromhout deed wat van hem werd verwacht. Hij kon profiteren van de zwakke lange vleugel van Henri Beverdam. Thomas van der Klis deed goede zaken door van David Maduro te winnen. David nam een onverantwoorde Ghestem-doorstoot, maar wist zich uit de ontstane opsluiting weer los te werken. Pas na de 50e zet ging David definitief in de fout. Thomas wist het eindspel bekwaam tot winst te voeren.

Stan Brink bleef ook in de race door een positioneel duel met Marvin Schaaf in het middenspel te beslissen. Jitse Slump en Alex Ketelaars speelden een buitengewoon spannende partij, waarin beide spelers veel risico’s namen. Uiteindelijk kreeg Jitse een winnende stand, maar Alex kon ten koste van twee schijven doorbreken en haalde een benauwde remise.
Martijn van IJzendoorn had niet veel moeite met Mark Looman, die snel speelde en zich niet goed verweerde. Jan Groenendijk moest zich flink inspannen om van Rick Hartman te winnen. Jan formeerde een hekstelling, maar Rick wist zich daar knap uit te bevrijden. Pas in het middenspel kreeg Jan weer vat op de stand. Hij pakte daarna beide punten.
Jan van der Star had niet veel moeite met Timo Kuipers en datzelfde gold ook voor Adriaan Molendijk die van Justin Simon won met hetzelfde zetje dat een dag eerder bij de meisjes door Tessa Aleven was uitgevoerd. Wopke de Vries en Sander van den Broek deelden de punten. Er deed zich een aardige situatie voor met een afwikkeling die meteen tot remise leidde (zie fragmenten).
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen