Verslag eerste ronde algemeen Afdrukken
maandag 27 april 2009
Zowel bij het algemene kampioenschap als bij meisjes stond er een partij tussen twee toppers op het programma. Martijn van IJzendoorn en Jan Groenendijk hebben allebei al een nationale en een Europese titel op hun naam staan. Dat uitgerekend zij in de eerste ronde tegen elkaar moesten spelen, beloofde veel spektakel.

Martijn speelde vanaf het begin op de flankaanval en Jan gaf hem daarvoor volop de gelegenheid. Het was de enige partij in de algemene groep die in remise eindigde, zodat beide spelers nog in de race zijn voor een toppositie.
Jannes Kromhout speelde een avontuurlijke partij, waarin hij zijn tegenstander in het middenspel verschalkte met een standaardzetje. Jitse Slump, de nationale kampioen 2008 bij de welpen haalde de beide punten binnen na een rommelige partij met veel afruilen. Hij wist handig zijn laatste tempozet uit te spelen. Van de overige partijen was die tussen Justin Simon en Stan Brinks, ondanks wederzijdse fouten, het meest onderhoudend. Op het moment dat Justin winst leek te forceren, verraste Stan zijn tegenstander met een mooi offer. Hij besliste de partij met een fraaie zesklapper.

Thomas van der Klis won door een typezetje en ook David Maduro hoefde niet diep te gaan. Hij spande een leuke valstrik waar zijn tegenstander inliep. Vanuit een mindere stand verraste Marvin Schaaf zijn tegenstander met een zetje. Na een kerkhofaanval sloeg Alex Ketelaars in het middenspel toe, terwijl Henri Beverdam hard moest werken voor de overwinning tegen Mark Looman. Marks verkeerde opbouw aan de korte vleugel werd krachtig afgestraft.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen