Alex Ketelaars Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Alex Ketelaars
Alex speelt zijn tweede finale. Vorig jaar schitterde hij als eerstejaars met ondermeer een sensationele overwinning in de slotronde op Gilles Yeung. Hij eindigt op een formidabele derde plek en is daarmee automatisch geplaatst voor dit toernooi. Ongetwijfeld wil hij deze prestatie dit jaar op zijn minst evenaren. Eerder dit jaar verovert hij de sneldamtitel in Utrecht. Ook in zijn welpentijd behoorde Alex tot de nationale top. Zo werd hij in 2007 derde op het NK en behaalde vervolgens een negende plaats op het Europees kampioenschap.
  
 
Stan Brink Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Stan Brink
De keuzeplaats voor de finale is toegewezen aan Stan. In de halve finalegroep Dordrecht scoort hij evenveel punten als Adriaan Molendijk en Thomas van der Klis, maar door een lager WP wordt hij naar de vijfde plaats verwezen. Eerder dit jaar wordt hij tweede in het Noord-Hollands kampioenschap en verovert bij het sneldammen na een spannende barrage de provinciale titel. Stan debuteert als derdejaars in dit toernooi.
  
 
Marvin Schaaf Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Marvin Schaaf
Evenals Justin Simon is Marvin lid van de Arnhemse damvereniging CTD. In het Gelders kampioenschap komt hij dit jaar niet verder dan een 18e plaats. Doordat een aantal meisjes zich terugtrekt, mag hij meedoen aan de halve finale. In de groep Culemborg verrast hij vriend en vijand door zich te plaatsen voor deze finale. Marvin scoort evenals Mark Looman 9 punten, maar wordt door een lager WP naar de vierde plaats verwezen.
  
 
Mark Looman Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Mark Looman
Als derdejaars pupil pakt Mark zijn laatste kans om deze finale te spelen. Via een zesde plaats in het Gelders kampioenschap plaatst hij zich voor de halve finale. In Culemborg speelt hij een uitstekend toernooi en weet een keurige derde plaats te bemachtigen. Vorig jaar moest hij in de halve finale nog genoegen nemen met een twaalfde plek. Met Jannes Kromhout en Jan Groenendijk is Mark de derde speler van WSDV Wageningen die deelneemt aan deze eindstrijd.
  
 
Jan van der Star Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Jan van der Star
Jan krijgt een finaleplaats toegewezen na de afzegging van Dennis Bos. Hiermee is hij de derde finalist afkomstig uit Overijssel. In de halve finalegroep Drachten valt hij na een dramatische laatste ronde juist buiten de boot met een vijfde plaats. Jan boekte dit jaar zijn grootste succes met het veroveren van de provinciale sneldamtitel.
  
 
Martijn van IJzendoorn Afdrukken
vrijdag 24 april 2009

 

 Martijn van IJzendoorn
Dit wordt al de derde finale voor Martijn. Als welp speelt hij in 2007 een prachtig toernooi en eindigt als vierde. Hij wordt in dat jaar ook Europees kampioen bij de welpen, zowel bij het sneldammen als in het reguliere toernooi. Vorig jaar stelde hij bij de pupillen teleur met een negende plaats tijdens het NK. Hij neemt revanche door het winnen van de sneldamtitel. De keuzeplaats die hem voor het EK wordt toegewezen maakt hij volledig waar. Hij eindigt op een mooie zesde plaats en bij het sneldammen wordt hij vierde. Dit jaar behaalt Martijn de finale door de groep Culemborg met een 100% score te winnen.
  

 

 
Justin Simon Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Justin Simon
Justin bezoekt met grote regelmaat jeugdwedstrijden en trainingen in Huissen. Vele ogen zullen daarom
op hem gericht zijn. Justin is tweedejaars debutant en heeft een zwaar voortraject afgelegd. Met een dertiende plaats in het Gelders kampioenschap weet hij zich juist te plaatsen voor de halve finale. In Roermond moet hij met Ivar Jansen en Mitchel Mensinga de strijd aanbinden om de vierde plaats. Het WP spreekt duidelijke taal en geeft Justin toegang tot de finale.
  
 
Sander van den Broek Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Sander van den Broek
In zijn derde pupillenjaar lukt het Sander tot deze finale door te dringen. In de groep Roermond eindigt hij op een mooie ongedeelde derde plaats. Bij eerdere pogingen strandde hij in de halve finale. Zo moest hij vorig jaar nog genoegen nemen met een achtste plaats. In Noord-Brabant heeft Sander al alles gewonnen wat er te winnen valt. Hij treedt daarmee in de voetsporen van zijn grote broer Thijs.
  
 
Jitse Slump Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Jitse Slump
Jitse is de enige welp in het gezelschap. De provincie Limburg kan bijzonder trots zijn op dit talent. De welpenkampioen van Nederland weet zich moeiteloos te plaatsen voor de finale. In Roermond wordt hij fraai tweede. Dat doet hij door bijvoorbeeld poulewinnaar Jannes Kromhout een nederlaag toe te brengen. Vorig jaar werd hij tweede bij het sneldamkampioenschap voor de welpen. En op het Europees kampioenschap eindigde Jitse op een mooie zevende plaats.
  
 
Jannes Kromhout Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Jannes Kromhout
Als welp heeft Jannes al grote successen geboekt. Naast twee nationale sneldamtitels bereikt hij bij het EK in 2007 een fraaie vijfde plek. En bij het sneldammen ging het nog beter met een vierde plaats. In dat jaar speelde Jannes ook zijn eerste NK pupillen en werd toen tiende. Vorig jaar speelde hij een bescheiden rol en kwam niet verder dan een elfde plaats. Bij het sneldamtoernooi is hij in betere vorm en verovert de tweede plek. Dit jaar wordt hij tweede in het Gelders kampioenschap. Hij bereikt deze finale door de groep in Roermond met 12 punten te winnen.
  
 
Thomas van der Klis Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Thomas van der Klis
Thomas is de jongste telg uit een echte damfamilie. Hij is derdejaars pupil en onbetwist de sterkste speler van de provincie Midden-Holland. Vorig jaar eindigde hij in de halve finale nog op een negende plaats. Dit jaar is hij in een fel gevecht verwikkeld om de laatste twee finaleplaatsen. Hij scoort in de groep Dordrecht evenveel punten als Adriaan Molendijk, Stan Brink en Pim Arts. Het WP moet uitkomst bieden en wijst Thomas als nummer vier aan.
  
 
Adriaan Molendijk Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Adriaan Molendijk
Adriaan is derdejaars pupil en de vertegenwoordiger van de provincie Zuid-Holland Zuid in deze finale. Ook vorig jaar was hij al van de partij. Hij speelde toen zeer verdienstelijk, maar moest toch genoegen nemen met een tiende plaats. Dit jaar doet hij wat van hem verwacht wordt. Hij plaatst zich door in Dordrecht op de derde plek te eindigen. Weliswaar scoren drie spelers evenveel punten, maar Adriaan heeft het hoogste WP.
  
 
Jan Groenendijk Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Jan Groenendijk
Als eerstejaars pupil speelt Jan al zijn tweede finale. Vorig jaar eindigde hij op een dertiende plaats. Dit jaar wordt hij zowel bij het sneldammen als in het reguliere toernooi kampioen van Gelderland. In de halve finalepoule Dordrecht eindigt hij vervolgens op de tweede plaats. Bij de welpen is zijn prestatielijst indrukwekkend. Tijdens het NK vorig jaar moet hij Jitse Slump nog voor zich dulden. Maar bij het sneldammen is Jan wel de beste. Het absolute hoogtepunt is vervolgens zijn kroning tot kampioen van Europa.
  
 
Rick Hartman Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Rick Hartman
Met Rick, Stan en Thimo vaardigt de provincie Noord-Holland dit toernooi drie spelers af. Al in zijn welpentijd boekte Rick aansprekende successen. Nu maakt hij als tweedejaars pupil zijn eerste optreden in de finale. Vorig jaar kwam hij in de halve finale net tekort en finishte op de zesde plaats. Dit jaar is hij in topvorm en laat hij van zich horen. Eerst verovert hij de provinciale titel. Daarna lukt het hem ook de halve finalegroep in Dordrecht op zijn naam te schrijven. Rick scoort 11 punten en blijft de nummer twee daarmee een punt voor.
  
 
Timo Kuipers Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Timo Kuipers
Naast Stan Brink is Timo de tweede speler van damvereniging SNA in deze finale. Timo speelt niet mee aan het kampioenschap van Noord-Holland, maar krijgt een keuzeplaats toegewezen voor de halve finale. Deze kans grijpt hij met beide handen aan. In Drachten speelt hij sterk en behaalt hij als tweedejaars een ticket voor de eindstrijd. Hij scoort evenveel punten als David Maduro, maar door een lager WP wordt Timo vierde.
  
 
David Maduro Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 David Maduro
Damvereniging Dronten heeft met David Maduro en Jan van der Star twee deelnemers. Als tweedejaars pupil debuteert David in deze finale. De sterke kampioen van Overijssel plaatst zich door in Drachten op de derde plaats te eindigen. Ook Timo Kuipers scoort negen punten, maar het WP van David is hoger. Zijn naam zal de komende jaren ongetwijfeld vaker worden gehoord.
  
 
Henri Beverdam Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Henri Beverdam
Henri is derdejaars pupil en één van de twaalf debutanten in dit toernooi. Hij maakt in familiekring kennis met het damspel en is nog maar kort lid van een damvereniging. Bij zijn eerste optreden weet hij direct tot deze finale door te dringen. In het Overijssels kampioenschap eindigt hij op de tweede plaats. In de halve finalegroep Drachten blijft hij ongeslagen en verovert weer een mooie tweede plek. Henri maakt met deze blitzcarrière duidelijk een bijzonder damtalent te zijn.
  
 
Wopke de Vries Afdrukken
vrijdag 24 april 2009


 Wopke de Vries
De welpenkampioen van 2006 speelt al zijn derde en laatste finale als pupil. In 2007 eindigde Wopke op een vijftiende plaats en vorig jaar werd hij zevende. Bij het sneldammen legde hij in dat jaar beslag op de zesde plaats. Dit jaar wint hij met groot vertoon van macht zijn halve finalegroep. In zijn woonplaats Drachten scoort hij maar liefst 13 punten uit 7 wedstrijden. Hij laat daarmee de nummer twee drie punten achter zich. Wopke is vast van plan dit jaar heel hoog te eindigen
  
 

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen