'De vader van' Afdrukken
vrijdag 01 mei 2009
Appie Aleven is de trotse vader van vier dammende kinderen. Bekend zijn natuurlijk de dochters Lotte, Lisa en Tessa. De oudste van het gezin, zoon Wout, damt ook maar legt de prioriteiten steeds meer bij voetbal.

Op de Jozefschool in Huissen-zand begon het allemaal. Die school is grootleverancier van spelertjes voor Damvereniging VBI en wint regelmatig het schooldamkampioenschap van de gemeente Lingewaard. Wout en Lotte zijn gelijktijdig begonnen bij de club. Ook thuis werd er veel gespeeld en de jongere zussen Lisa en Tessa werden vanzelf meegetrokken.

Vader Appie en moeder Jolanda staan honderd procent achter het dammen van hun kinderen en stoppen er ook heel veel tijd in. Want er wordt door de meiden wat afgedamd en dan moet er ook wel gereden worden. De meiden stoppen heel veel tijd in het dammen. Twee keer per week wordt er op de club getraind en dan is er nog een keer in de week individuele training thuis door jeugdleider Jo Weijman en de KNDB-trainingen.

Behalve dat zij in allerlei jeugdwedstrijden uitkomen zijn Lotte en Lisa inmiddels vaste krachten voor de lagere bondscompetitieteams van damvereniging VBI. Tessa zal snel volgen. Er zijn al heel wat nationale en andere titels behaald door  Lotte en Lisa. Lisa ligt op dit moment zwaar op stoom voor  het Nederlands kampioenschap, maar er zijn nog twee wedstrijden te spelen.


Appie heeft niet echt een idee waarom zijn dochters zo succesvol zijn maar geniet er wel van. Lotte (VWO), Lisa (gaat naar brugklas) en Tessa (naar groep 7) dammen dan wel veel maar de studie heeft de eerste prioriteit. Er zijn ook andere hobby’s. Tessa doet handbal en Lisa tafeltennis, maar als er gekozen moet worden gaat dammen onvoorwaardelijk voor.

De jongste spruit in de familie is Cas (4). Die loopt alleen nog maar met damschijven rond. Wie weet..
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen