Lisa Aleven schudt weer een concurrent af Afdrukken
donderdag 30 april 2009
Lisa Aleven richt onder haar concurrenten een ware slachting aan. In de vierde ronde moest Michelle de Jong, de enige die slechts één punt op Lisa achterstond, eraan geloven. Met uitstekend spel vergrootte Lisa haar voorsprong. Ze nam een 2 om 3 en wikkelde daarna de partij voorbeeldig af.

Tessa Aleven liet de kans liggen om ten koste van Larissa Schimmel ook op een toppositie te komen. Ze kwam in het eindspel twee schijven voor, maar kon de weg naar winst niet vinden. Gerlinda Schaafsma is de enige die nog in het spoor van Lisa kan volgen. Zij won van Mara Langeveld en ze staat nu op twee punten van de toppositie, wachtend op een misstap van haar concurrente. Gedurende de hele partij was de stand in evenwicht, maar in het eindspel kon Mara de weg naar remise niet vinden. Met een leuke finesse besliste Gerlinda de partij.
Na drie remises boekte Melanie Voskuil haar eerste overwinning. Met een soort bomzet won ze liefst drie schijven. Melanie is naast Lisa de enige speelster die nog ongeslagen is. In de volgende ronde mag ze tegen de lijstaanvoerder proberen haar ongeslagen status te handhaven.
In de onderste regionen konden Stella van Buuren en Mariska Veer weer bij de grote groep aansluiten. Zij wonnen van respectievelijk Caroline Schep en Leonie Wessels. Stella bofte dat Caroline de dam verkeerd afnam. Marisca en Leonie speelden een kromme opening, maar Leonie liep daarbij ook nog in een 1 om 3. Dat betekende verlies.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen