Verslag eerste ronde meisjes Afdrukken
maandag 27 april 2009
Bij de meisjes stond de topper tussen Gerlinda Schaafsma en de plaatselijke favoriet Lisa Aleven op het programma. Twee jaar geleden werden zij eerste en tweede bij de meisjeswelpen. Toen was Gerlinda de sterkste, maar deze keer trok Lisa aan het langste eind dankzij twee fouten van haar tegenstander.

Lisa’s jongere - en jarige! - zus Tessa leek al snel op rozen te zitten door een zetje met materiaalwinst. Ze kon haar voordeel echter niet vasthouden en berustte in remise. Maar ze had misschien nog even door moeten gaan.
Ook de partij tussen Mariska Veer en Melanie Voskuil, de kampioen bij de meisjeswelpen van 2008. leverde geen winnaar op. Erica Boerefijn was de eerste die beide punten binnenhaalde. Dat lukte ook Larissa Schimmel en Michelle de Jong; twee meisjes die in vorige jaren al op de voorgrond traden. In veel partijen bij de meisjes werden helaas nog elementaire fouten gemaakt. Maar dat is natuurlijk vooral een uitdaging voor de trainers en begeleiders, en de finalistes zelf! Het enthousiasme om er wat van te maken is er in elk geval.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen