Een flintertje techniek uit de laatste ronde meisjes Afdrukken
zaterdag 02 mei 2009

Wit: Michelle de Jong - Zwart: Larissa Schimmel
Stand na 48. 21-16

De laatste zet van wit is erg logisch. Maar zwart won nu met een leuke hielslag: ….; 12-18  49. 16x7; 17-21  50. 26x17; 22x2  51. 33x22; 18x36.
 
Lisa Aleven kampioen na hectische slotronde Afdrukken
zaterdag 02 mei 2009
Lisa Aleven volgt haar zus Lotte (die inmiddels aspirant is) op als kampioen van Nederland bij de meisjeswelpen. Lisa ging de laatste ronde in met een punt voorsprong op Gerlinda Schaafsma. Door een overvloed aan weerstandspunten had Lisa aan remise genoeg om de titel bij gelijk eindigen te bemachtigen.
Lees meer...
 
Eva Veer Afdrukken
zaterdag 02 mei 2009
Elke dag komt Eva Veer met haar ouders mee naar de speelzaal in Huissen om haar zus Mariska aan te moedigen. En om met andere kinderen te spelen. Bijvoorbeeld met Rosalie Schep. Eva gaat best wel vaak mee als haar zus ergens damt. Vaak kom je bij wedstrijden dezelfde kinderen tegen en ga je met elkaar spelletjes doen of buiten spelen.
Lees meer...
 
Kampioenen bekend! Afdrukken
zaterdag 02 mei 2009

 Kampioen pupillen algemeen

 Kampioen pupillen meisjes

 MARTIJN VAN IJZENDOORN

LISA ALEVEN

 
Gerlinda Schaafsma wint fraai van Melanie Voskuil Afdrukken
vrijdag 01 mei 2009
In het NK pupillen meisjes wonnen de beide koplopers hun duel. Lisa Aleven had weinig moeite met haar jongere zus Tessa. Tot het middenspel hield de jongste van de twee het vol, maar toen maakte zij een grote blunder. Gerlinda Schaafsma speelde een uitmuntende partij.
Lees meer...
 
Fragmenten meisjes 30 april Afdrukken
vrijdag 01 mei 2009
Natuurlijk heeft Leen ook enkele fragmenten gevonden bij de meisjes. Uit de vijfde ronde koos hij de volgende fragmenten.
Lees meer...
 
'De vader van' Afdrukken
vrijdag 01 mei 2009
Appie Aleven is de trotse vader van vier dammende kinderen. Bekend zijn natuurlijk de dochters Lotte, Lisa en Tessa. De oudste van het gezin, zoon Wout, damt ook maar legt de prioriteiten steeds meer bij voetbal.
Lees meer...
 
Melanie Voskuil stopt zegereeks Lisa Aleven Afdrukken
donderdag 30 april 2009
Lisa Aleven heeft in de strijd om het kampioenschap bij de meisjes pupillen haar eerste punt moeten afstaan. Melanie Voskuil, die zelf nog ongeslagen was, maar eerder drie remises had moeten toestaan, koos voor klassiek spel. Lisa had geen reden dat uit de weg te gaan, want daarmee had ze al veel successen geboekt.
Lees meer...
 
Techniek woensdag 29 april (NKP meisjes) Afdrukken
donderdag 30 april 2009
Leen de Rooij is een meidengek, dat is bekend (toch?). Het is niet voor niets dat de 'Aleven-girls' het zo goed doen. Lotte is bekend en Lisa speelt zich fraai in de kijker dit NK pupillen meisjes. En ook welp (!) Tessa spreekt een woordje mee in dit toernooi. Het is vooral ook Leen die de de nodige aandacht - en uren! - heeft besteed aan het meidendammen. Kortom, Leen heeft natuurlijk ook nog tijd gevonden de partijen van de meiden na te spelen en een paar fragmenten te selecteren.
Lees meer...
 
Lisa Aleven schudt weer een concurrent af Afdrukken
donderdag 30 april 2009
Lisa Aleven richt onder haar concurrenten een ware slachting aan. In de vierde ronde moest Michelle de Jong, de enige die slechts één punt op Lisa achterstond, eraan geloven. Met uitstekend spel vergrootte Lisa haar voorsprong. Ze nam een 2 om 3 en wikkelde daarna de partij voorbeeldig af.
Lees meer...
 
Lisa Aleven blijft sterk spelen Afdrukken
woensdag 29 april 2009
Voor de derde achtereenvolgende keer wist de thuisspelende Lisa haar partij te winnen. Tegen Erica Boerefijn boekte ze eerst schijfwinst door een combinatie met slagkeus. Even later liep haar tegenstander in een mooi opgezette valstrik. Ondanks haar goede start is Lisa nog niet 'los' van haar concurrenten.
Lees meer...
 
Techniek tweede dag meisjes Afdrukken
dinsdag 28 april 2009
Leen de Rooij heeft een aantal fragmenten uit de gespeelde partijen van de tweede dag geselecteerd.
Lees meer...
 
Lisa Aleven alleen aan kop Afdrukken
dinsdag 28 april 2009
Bij de meisjes heeft Lisa Aleven haar kandidatuur voor de titel na twee rondes duidelijk gesteld. Zij is de enige die nog geen verliespunten heeft.
Lees meer...
 
Techniek uit de eerste ronde meisjes Afdrukken
maandag 27 april 2009
Leen de Rooij - problemist, auteur van diverse boeken, jeugdtrainer bij Damvereniging VBI (we noemen maar een willekeurig en zeer onvolledig aantal functies van de man op) - heeft de partijen van de eerste ronde bekeken. Hij licht er het volgende uit.
Lees meer...
 
Verslag eerste ronde meisjes Afdrukken
maandag 27 april 2009
Bij de meisjes stond de topper tussen Gerlinda Schaafsma en de plaatselijke favoriet Lisa Aleven op het programma. Twee jaar geleden werden zij eerste en tweede bij de meisjeswelpen. Toen was Gerlinda de sterkste, maar deze keer trok Lisa aan het langste eind dankzij twee fouten van haar tegenstander.
Lees meer...
 
ONS Dubbel NK jeugd: de kop is eraf Afdrukken
maandag 27 april 2009
Damvereniging VBI viert dit jaar haar 75-jarig jubileum. Om dit te vieren is er en aantal activiteiten georganiseerd. Een daarvan is het ONS Dubbel NK jeugd. Er wordt van 27 april tot en met 2 mei gestreden om twee jeugdtitels: Het NK pupillen 2009 algemeen en het NK pupillen meisjes. In totaal 30 zeer gemotiveerde spelers en speelsters zullen de komende week gaan uitmaken wie er uiteindelijk met de prijzen naar huis mogen gaan.
Lees meer...
 

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen