Martijn van IJzendoorn de terechte winnaar Afdrukken
zaterdag 02 mei 2009
Als er iemand aanspraak mag maken op de titel van pupillenkampioen van Nederland is het de sterk spelende Martijn van IJzendoorn. Toen hij twee rondes voor het einde een punt achterstand opliep op Jannes Kromhout leek het er even op dat het anders zou lopen, maar Martijn stelde orde op zaken en eindigde uiteindelijk met een punt voorsprong.

In elke partij zat Martijn aan de goede kant van het bord; geen enkele keer kwam hij in gevaar en hij speelde steeds met een duidelijk plan. Ook Jannes Kromhout speelde een sterk toernooi, maar hij ontsnapte een keer aan verlies en moest uiteindelijk één keer vaker remise toestaan.
Ook in de laatste partij tegen Henri Beverdam kwam Martijn langzamerhand in het voordeel; zeker toen Henri tot twee keer toe een passieve achterwaartse twee om twee ruil nam. Met een winnende drie om drie maakte Martijn een einde aan de partij en een begin aan het kampioensfeest.

Jannes Kromhout speelde ook een goede laatste partij, maar Alex Ketelaars was niet van plan mee te werken aan een feestje. Wel kreeg Jannes enig voordeel, maar toen hij de ontwikkelingen bij Martijn zag, staakte hij zijn winstpogingen en bood (tamelijk vroeg) remise aan.
Zonder twijfel wordt Jan Groenendijk de ster van de toekomst. Hij speelde in dit toernooi een paar ongelukkige partijen, maar in zijn slotpartij zette hij vanaf het begin Sander van den Broek onder druk. Een lichte combinatie bezorgde hem schijf- en partijwinst.
Een elementaire fout van Wopke de Vries bezorgde Jan van der Star een winnende combinatie. Het was niet duidelijk waarom Stan Brink een geplande flankaanval tegen Jitse Slump niet doorzette. Nu kwam er een vlakke partij op het bord, waarin beide spelers geen beslissingen durfden te nemen. Een twee om twee besliste de partij in het voordeel van Stan.

Adriaan Molendijk zette tegen David Maduro een echte Roozenburg-aanval op het bord, maar maakte in de opening al een flinke fout. Met moeite wist hij schijfverlies te voorkomen. Daarna kreeg Adriaan een sterke flank-centrumaanval, die David erg passief tegenspeelde. Toch miste David de winst toen Adriaan een fout maakte; die bleef nu onbestraft. David had een mooie (Maduro)dam kunnen nemen. Nu werd hij binnen een paar zetten van het bord gedrukt.
Justin Simon had de stand goed onder controle en stond duidelijk beter, toen hij tegen Thomas van der Klis in een verliezende 2 om 3 trapte. De afwerking vormde voor Thomas geen probleem.
Timo Kuipers probeerde met veel afruilen tegen Mark Looman het spel overzichtelijk te houden en zijn puntenaantal van één te verdubbelen. Toch kreeg Mark voordeel. Een 3 om 3 naar dam was voldoende voor de winst.
Rick Hartman kreeg door een zwakke openingsbehandeling van Marvin Schaaf groot voordeel. Langzamerhand ontworstelde Marvin zich aan de druk. Uiteindelijk mondde deze langste partij van de dag uit in een gelijkwaardige remise.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen