De spanning stijgt, maar het spelpeil daalt Afdrukken
vrijdag 01 mei 2009
Jannes Kromhout moet weer een concurrent naast zich dulden. Martijn van IJzendoorn kwam tot winst en Jannes bleef op remise steken. Maar het had nog erger kunnen zijn. Jannes kreeg geen vat op de stand van Wopke de Vries. Toen die te veel vrijheid kreeg op de rechterflank kon Wopke met een zetje doorbreken naar dam. In het eindspel liet hij Jannes toch nog met remise ontsnappen. Die bleef zo in de race voor de titel.

De grote concurrent heet Martijn van IJzendoorn. Andermaal leek Martijn niet veel te bereiken, maar toen Stan met schijf 39 de verkeerde kant uitging, kon Martijn met een paar sterke zetten het initiatief nemen. Het offer van Dussaut op de 48e zet hielp niet meer. Martijn had een combinatie in petto en won het eindspel gemakkelijk.
De enige die het tweetal nog kan bedreigen is Alex Ketelaars.
Na een gezapig klassiek spelletje tussen Adriaan Molendijk en Rick Hartman sloeg bij de 40e zet de vlam in de pan. Rick deed een merkwaardige zet en Adriaan nam een voorpost die met dodelijke dreigingen gepaard ging. Rick moest toen het hoofd buigen. Wopke de Vries staat op de vierde plaats en zou zich ook nog bij de topdrie kunnen voegen.
De partij tussen Jitse Slump en David Maduro moet maar gauw vergeten worden. Jitse maakte een grote blunder en kwam een schijf achter, maar David maakte het nog bonter. Die maakte twee grote fouten op rij en verloor de partij. De jongens worden kennelijk moe, want deze partij was van een bedroevend niveau (en dan te weten hoe goed ze kunnen dammen!)
Jan van der Star maakte het in zijn partij tegen Alex Ketelaars nog erger. De invaller, die tot deze ronde zo’n uitstekende indruk had achtergelaten, liet in een 1 om 4. Vreselijk!! Timo Kuipers wilde niet bij de andere blunderaars achterblijven. Een enorme fout van Timo tegen Sander van den Broek haalde snel de spanning uit de partij.

Gelukkig waren er ook mooie partijen te zien. Jan Groenendijk wilde het in zijn partij tegen Mark Looman rustig aan doen. Hij was de zeperd van de vorige dag nog niet vergeten en hield nu de stand overzichtelijk. Toen Mark op de 40e zet voor een vreemde opstelling koos, kon Jan plotseling profiteren. In deze partij was Jans offer wel goed.
Een kaatsingszetje leverde Henri Beverdam tegen Thomas van der Klis een betere stand op. In een merkwaardige fase na de 40e zet frommelde Henri zich door de witte verdediging heen en won uiteindelijk bekwaam.
In het treffen tussen de Arnhemse clubgenoten Justin Simon en Marvin Schaaf had Justin eindelijk zijn vorm hervonden. Marvin ging onnodig naar de rand en Justin haalde geduldig de vis op het droge.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen