Jan van der Star klampt aan Afdrukken
donderdag 30 april 2009
De strijd tussen twee van de topfavorieten, Jannes Kromhout en Martijn van IJzendoorn, verliep tamelijk vredig. Zij kwamen remise overeen. Martijn probeerde het nog wel met flankspel, maar dat werd door Jannes geneutraliseerd. Daarvan kon Jan van der Star gedeeltelijk profiteren.

Nadat hij ’s morgens van Jan Groenendijk had gewonnen, bond hij nu Stan Brink aan zijn zegekar. Stan liep in een 2 om 3 en toen hij later een 3 om 3 toeliet, was het pleit beslecht.
Wopke de Vries staat op een punt achterstand. Met zijn overwinning op Thomas van der Klis boekte hij zijn derde achtereenvolgende overwinning. Jan Groenendijk maakte iets goed van de achterstand die hij in de morgenronde had opgelopen. Hij versloeg Adriaan Molendijk. Die meende een combinatie te kunnen uitvoeren, maar had de consequenties niet goed berekend.

Na zijn overwinning op Henri Beverdam kwam ook Alex Ketelaars op zes punten. Henri miste een winnende combinatie en ging even later in de fout. Marvin Schaaf kon door een overwinning op Timo Kuipers bij de staart van het peloton aanhaken. Hij nam een afwikkeling die hem schijfwinst opleverde.
Rick Hartman boekte zijn eerste overwinning. Een lichte combinatie maakte een einde aan de herstelplannen van Justin Simon. Hij wist zich handig uit een hekstelling te bevrijden, maar liep even later in een zetje. De partij tussen Sander van den Broek en David Maduro eindigde in remise. Sander ging in het middenspel flink in de fout, maar David liet zich in een gewonnen eindspel nog foppen. Ook Jitse Slump en Mark Looman speelden remise, maar Jitse miste de winst door een offer.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen