Martijn van IJzendoorn en Jannes Kromhout aan de leiding Afdrukken
woensdag 29 april 2009
Martijn van IJzendoorn maakt een ijzersterke indruk. Hij speelt modern en gewaagd en maakt daarbij geen waarneembare fouten. Tegen Adriaan Molendijk kwam er een interessante positie op het bord.

Eerst formeerde Martijn een kettingstelling en naderhand nam hij een sterke voorpost op 14. Adriaan wist de stelling te neutraliseren, maar op de 43e zet nam hij een positioneel zwakke afruil die Martijn uiteindelijk beide punten opleverde.
Jannes Kromhout kreeg aanvankelijk geen vat op het spel van koploper Thomas van der Klis. Pas in het late middenspel maakte Thomas een onnodige fout, waarvan Jannes volop profiteerde.

De strijd tussen de 'Jantjes' Groenendijk en Van der Star kende een andere winnaar dan menigeen zal hebben gedacht. Favoriet Groenendijk liet helemaal onnodig zijn aanvalsschijf  oppeuzelen. De andere Jan wikkelde daarna correct af naar de winst.
Stan Brink gaf zijn sterke optreden een goed vervolg. Hij haalde beide punten binnen tegen David Maduro. David miste op de 24e zet een sterke afwikkeling. In het middenspel nam Stan een leuke combinatie met schijfwinst. Op een elegante manier maakte hij een eind aan de partij.
Ook Wopke de Vries gaf een waardig vervolg aan zijn overwinning uit de vorige ronde. Hij won van welpenkampioen Jitse Slump, die enigszins terugvalt. Voor de derde keer kwam 'het zetje van Tessa' uit de eerste ronde (zie fragmenten meisjes) op het bord en nu was Jitse het slachtoffer.
Mark Looman boekte een snelle winst tegen Rick Hartman. Al vroeg in de partij nam hij een twee om drie naar dam. Justin Simon kon de hatelijke nul wegwerken tegen Timo Kuipers, die de verkeerde schijf aanraakte en toen reddeloos was. De enige remisepartij kwam op naam van Alex Ketelaars en Sander van den Broek. Met ieder nog tien stukken op het bord werd de vrede getekend.
Bijna was het Marvin Schaaf tegen Henri Beverdam ook gelukt een punt te halen. In een slechte positie leek hij nog een gaatje naar remise te hebben gevonden, maar met de haven in zicht beging hij een grote fout.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen