Levend stratego in het Slingerbos Afdrukken
woensdag 29 april 2009
Dinsdagavond was de eerste nevenactiviteit. Net als bij de vorige edities van het NK pupillen in Huissen werd levend stratego gespeeld in het Slingerbos. Rond half negen werd de rode vlag gevonden en was het groene team de glorieuze winnaar.

De deelnemers en deelneemsters aan het NK pupillen komen natuurlijk om te dammen. Maar  ontspanning op zijn  tijd hoort er ook bij. Vandaar dat wij een ontspanningsprogramma met nevenactiviteiten hebben georganiseerd. En uiteraard komen dan ook enkele leden van de vereniging en/of kinderen uit gastgezinnen mee.

Dinsdagavond werd er levend stratego gespeeld in het Slingerbos, een gemeentelijk park. Twee teams van elk 10 leden moesten de vijandelijke vlag vinden. In plaats van de militaire namen die bij het echte stratego worden gebruikt waren er nu namen uit de Suske en Wiske serie. Jerom, Sidonia, Barabbas, Schanulleke, ze deden allemaal mee.
Denk niet dat het er daarom minder fel aan toe ging. Want het is natuurlijk ook vreselijk interessant om een tegenstander met een lager waarderingskaartje eruit te tikken. Of mooier nog, op een bom te laten lopen. Het risico dat je er zelf uit getikt wordt maakt het alleen maar spannender. Maar er waren voldoende reservekaartjes, zodat het spel een hele tijd doorging. Pas later kwam er interesse voor het vinden van de vijandelijke vlag.
Nadat die gevonden was werd de vrede getekend en kon iedereen weer huiswaarts.

Er zij  nog twee ander nevenactiviteiten. Op woensdag wordt er bij Italiaans restaurant Roma pizza (of iets anders) gegeten. Daar zijn ook de ouders, gastgezinnen en mensen van de organisatie bij. Het budget van de organisatie voorziet echter alleen in een gratis maaltijd voor de deelnemers/sters aan het toernooi.
De laatste nevenactiviteit is op vrijdag. Dan wordt er gevoetbald in de sporthal in Huissen.


 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen