Thomas van der Klis neemt de leiding Afdrukken
dinsdag 28 april 2009
In de derde ronde stond de belangrijke ontmoeting tussen de Wageningse clubgenoten Jannes Kromhout en Jan Groenendijk op het programma. Jannes had beide partijen gewonnen en Jan had eerder een remise moeten toestaan. Het werd een onconventionele en enigszins rommelige partij.

De twee kamphanen gaven elkaar niets toe en deelden de punten. Thomas van der Klis kon daarvan optimaal profiteren. Zowel hij als zijn tegenstander Stan Brink speelden een vreemde partij. Thomas kwam een schijf voor, maar Stan had flinke compensatie. Toch ging Stan in de fout, waardoor Thomas alleen aan de top van de ranglijst kwam te staan.
Favoriet Martijn van IJzendoorn kwam dichterbij. Hij won zijn partij van Alex Ketelaars. Ondertussen voegden David Maduro, Adriaan Molendijk en Jan van der Star zich bij de achtervolgers. Lang was er in Davids partij tegen Henri Beverdam niets aan de hand, maar uiteindelijk bezweek Henri toch onder de zware druk van een aanval van zwart.
Jitse Slump nam tegen Adriaan Molendijk een zwakke drie om drie afruil. Adriaan brak daarna eenvoudig door zwarts verdediging heen. De partij tussen Jan van der Star en Marvin Schaaf ging lange tijd gelijk op. In het late middenspel maakte Marvin een fatale fout. Door hun winstpartijen houden David, Adriaan en Jan van der Sar de koplopers in het vizier.
In de onderste regionen haalden Timo Kuipers en Rick Hartman de eerste punten binnen. Zij kwamen met elkaar remise overeen. Sander van der Broek nam tegen Mark Looman een Coup Raichenbach die echter geen enkel voordeel opleverde. Het werd remise en daarmee pakte Mark zijn eerste punt. Wopke de Vries profiteerde bij de 30e zet van een misrekening van Justin Simon, die nog steeds puntloos is.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen