Damvereniging VBI organiseert ONS Dubbel NK Jeugd 2009 Afdrukken
Het NK dammen voor senioren in Huissen is nog maar net achter de rug, maar Damvereniging VBI kijkt al vooruit naar het volgende evenement dat wordt gehouden in verband met het 75-jarig jubileum van de vereniging. Dit is het ONS Dubbel NK jeugd 2009.

Hoofdsponsor van het evenement is ONS Accountants en Belastingadviseurs. Het NK pupillen wordt nu al weer voor de vierde achtereenvolgende keer georganiseerd door de jubilerende vereniging. In de eerste drie edities werd alleen gestreden in de categorie “algemeen”, waarin zowel jongens als meisjes uitkomen. De titel 'Dubbel NK' betekent dat dit jaar ook het kampioenschap voor de meisjes wordt georganiseerd. Dit laatste bleek een goede greep, want Damvereniging VBI wordt hier vertegenwoordigd door maar liefst twee speelsters op een totaal van twaalf deelneemsters. Het zijn de zusjes Lisa en Tessa Aleven. Vooral Lisa geldt als een duidelijke kanshebster op eremetaal.

Aan het kampioenschap in de categorie “algemeen” nemen achttien spelers deel. Wie dat zijn is nog niet bekend omdat de halve finales nog moeten worden gespeeld. Damvereniging VBI heeft daar nog één pion in het spel. Dat is Sil Spieard die van plan is zijn huid zo duur mogelijk te verkopen om op het hoogste platform zijn opwachting te kunnen maken.
Het ONS Dubbel NK Jeugd 2009 wordt verspeeld van maandag 27 april tot zaterdag 2 mei. De locatie is ’t Koelhuis te Huissen. Het evenement is voor iedereen toegankelijk en belangstellenden zijn van harte welkom.
 
https://
https://

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen