Techniek laatste ronde NKP algemeen Afdrukken
zaterdag 02 mei 2009
De laatste ronden (algemeen en meisjes) worden niet vergeten. Leen heeft van beide NK's de laatste ronde bekeken. Uit de laatste ronden van het NK meisjes koos hij één fragment, zie 'nieuws meisjes'. Uit de laatste ronde van het NK pupillen algemeen koos hij vijf fragmenten. Die vind je hieronder.
Lees meer...
 
Martijn van IJzendoorn de terechte winnaar Afdrukken
zaterdag 02 mei 2009
Als er iemand aanspraak mag maken op de titel van pupillenkampioen van Nederland is het de sterk spelende Martijn van IJzendoorn. Toen hij twee rondes voor het einde een punt achterstand opliep op Jannes Kromhout leek het er even op dat het anders zou lopen, maar Martijn stelde orde op zaken en eindigde uiteindelijk met een punt voorsprong.
Lees meer...
 
ONS Dubbel NK Jeugd afgesloten Afdrukken
zaterdag 02 mei 2009
De laatste dag van het ONS Dubbel NK Jeugd begon in zinderende spanning. Bij het algemene toernooi waren er nog drie kanshebbers, bij de meisjes nog twee. Drie uur later was het allemaal voorbij. Twee nieuwe kampioenen: Martijn van IJzendoorn en Lisa Aleven. Beiden mogen gezien hun leeftijd volgend jaar weer terugkomen. Maar eerst volgen er Europese kampioenschappen en een heel jaar met trainingen, toernooien, competities en wat al niet meer.
Lees meer...
 
Vragen aan de kampioenen van 2009 Afdrukken
zaterdag 02 mei 2009
Martijn van IJzendoorn is Nederlands kampioen bij de pupillen algemeen. Direct na zijn laatste partij vuurde Johan Krajenbrink allerlei vragen op hem af. Had Martijn verwacht dat hij kampioen zou worden? Een beetje wel, antwoordde het Wateringse damtalent. Met een rating van ongeveer 1200 was hij natuurlijk op papier al de grote favoriet.
Lees meer...
 
Johan Krajenbrink beantwoordt vragen en geeft demonstraties Afdrukken
zaterdag 02 mei 2009
Op de laatste dag van het ONS Dubbel NK pupillen 2009 was Johan Krajenbrink aanwezig in de analyse ruimte. Johan is technisch directeur (coördinator talentontwikkeling en topsport) van de KNDB. De aanwezige ouders en trainers mochten in de ochtend vragen stellen. Verder gaf Johan demonstraties
Lees meer...
 
De pupillenkampioenen van 2009 Afdrukken
zaterdag 02 mei 2009

 Kampioen pupillen algemeen

 Kampioen pupillen meisjes

 MARTIJN VAN IJZENDOORN

LISA ALEVEN

 
Een kleine oogst aan fragmenten Afdrukken
vrijdag 01 mei 2009
Leen meldt geen heel fijne middag te hebben gehad. De oogst aan fragmenten is wat mager. Voor sommigen duurt het toernooi wat lang, zo lijkt het, want de vermoeidheid slaat hier en daar toe. En dat komt het niveau niet ten goede. Maar het spelen van een wat langer toernooi is iets wat onze toppers in spe moeten kunnen. Leen vond drie fragmenten bij de finale algemeen de moeite waard.
Lees meer...
 
De spanning stijgt, maar het spelpeil daalt Afdrukken
vrijdag 01 mei 2009
Jannes Kromhout moet weer een concurrent naast zich dulden. Martijn van IJzendoorn kwam tot winst en Jannes bleef op remise steken. Maar het had nog erger kunnen zijn. Jannes kreeg geen vat op de stand van Wopke de Vries. Toen die te veel vrijheid kreeg op de rechterflank kon Wopke met een zetje doorbreken naar dam. In het eindspel liet hij Jannes toch nog met remise ontsnappen. Die bleef zo in de race voor de titel.
Lees meer...
 
Workshop van Alex Mathijsen Afdrukken
vrijdag 01 mei 2009
Vanmorgen werd door Alex Mathijsen een workshop gegeven die van te voren was aangekondigd bij de damverenigingen in de omgeving. Behalve leden van Damvereniging VBI waren er jeugdleden uit Arnhem, Elden en Wageningen. In totaal deden er bijna 20 kinderen mee.
Lees meer...
 
Fragmenten 30 april NKP algemeen Afdrukken
vrijdag 01 mei 2009
Leen heeft de partijen van 30 april onder de loep genomen. Zijn spiedende oog viel op de volgende fragmenten.
Lees meer...
 
Rik Keurentjes: talentcoach KNDB Afdrukken
vrijdag 01 mei 2009
De KNDB heeft sinds kort een voltijds talentcoach in dienst: Rik Keurentjes. Deze week moet hij zijn aandacht verdelen over diverse toernooien, halve finales en natuurlijk het dubbel-Nk hier in Huissen. Rik vertelt over zijn nieuwe baan.
Lees meer...
 
Jannes Kromhout op voorsprong Afdrukken
donderdag 30 april 2009
Bij de jongens (het kampioenschap is 'algemeen', maar alle sterke meisjes spelen in de meisjesgroep) begint er toch enige tekening in de strijd te komen. Jan van der Star verweerde zich hardnekkig tegen Jannes Kromhout en neutraliseerde diens flankspel, Jannes profiteerde van een zwakke lange vleugel van zijn tegenstander.
Lees meer...
 
Techniek woensdag 29 april (NKP algemeen) Afdrukken
donderdag 30 april 2009
Leen de Rooij vond weer wat tijd - hartelijk dank Leen! - om de partijen van woensdag 29 april door te vlooien op leuke en leerzame fragmenten. Hij selecteerde de volgende fragmenten uit de finale algemeen, woensdag 29 april.
Lees meer...
 
Jan van der Star klampt aan Afdrukken
donderdag 30 april 2009
De strijd tussen twee van de topfavorieten, Jannes Kromhout en Martijn van IJzendoorn, verliep tamelijk vredig. Zij kwamen remise overeen. Martijn probeerde het nog wel met flankspel, maar dat werd door Jannes geneutraliseerd. Daarvan kon Jan van der Star gedeeltelijk profiteren.
Lees meer...
 
Eten tijdens een NK pupillen, ook een belevenis Afdrukken
donderdag 30 april 2009
Na de tweede lunch in 't Koelhuis en een spannende middagronde kregen de deelnemers gisterenavond een diner aangeboden in restaurant Roma.
Lees meer...
 
Ruda Brink en Tine Breg Afdrukken
donderdag 30 april 2009
Ruda Brink is de moeder van Stan Brink. Tine Breg is de moeder van Jan van der Star. Toen in Dronten een jeugdafdeling werd opgericht heeft Tine haar zoon opgegeven. Zij vond het wel belangrijk dat hij een denksport ging beoefenen, want hij had het op school soms wel erg gemakkelijk.
Lees meer...
 
Martijn van IJzendoorn en Jannes Kromhout aan de leiding Afdrukken
woensdag 29 april 2009
Martijn van IJzendoorn maakt een ijzersterke indruk. Hij speelt modern en gewaagd en maakt daarbij geen waarneembare fouten. Tegen Adriaan Molendijk kwam er een interessante positie op het bord.
Lees meer...
 
Levend stratego in het Slingerbos Afdrukken
woensdag 29 april 2009
Dinsdagavond was de eerste nevenactiviteit. Net als bij de vorige edities van het NK pupillen in Huissen werd levend stratego gespeeld in het Slingerbos. Rond half negen werd de rode vlag gevonden en was het groene team de glorieuze winnaar.
Lees meer...
 
Techniek tweede dag algemeen Afdrukken
dinsdag 28 april 2009
Leen de Rooij heeft een aantal fragmenten uit de gespeelde partijen van de tweede dag geselecteerd.
Lees meer...
 
Thomas van der Klis neemt de leiding Afdrukken
dinsdag 28 april 2009
In de derde ronde stond de belangrijke ontmoeting tussen de Wageningse clubgenoten Jannes Kromhout en Jan Groenendijk op het programma. Jannes had beide partijen gewonnen en Jan had eerder een remise moeten toestaan. Het werd een onconventionele en enigszins rommelige partij.
Lees meer...
 
Tekening in de strijd Afdrukken
dinsdag 28 april 2009
Na de tweede ronde begint er al enige tekening in de strijd te komen. Er heeft zich in de finale van het kampioenschap algemeen een kopgroep van drie spelers gevormd, die onmiddellijk wordt gevolgd door een viertal spelers met een punt minder. Onder deze zeven spelers zal zich waarschijnlijk de latere kampioen bevinden.
Lees meer...
 
Dubbelinterview met Han Beverdam en Henk Kamminga Afdrukken
dinsdag 28 april 2009
Han Beverdam begeleidt zijn zoon Henri tijdens het NK pupillen. Henk Kamminga is jeugdleider bij DC Dronten en begeleidt Jan van der Star en David Maduro.
Lees meer...
 
Techniek uit de eerste ronde algemeen Afdrukken
maandag 27 april 2009
Leen de Rooij - problemist, auteur van diverse boeken, jeugdtrainer bij Damvereniging VBI (we noemen maar een willekeurig en zeer onvolledig aantal functies van de man op) - heeft de partijen van de eerste ronde bekeken. Hij licht er het volgende uit.
Lees meer...
 
Verslag eerste ronde algemeen Afdrukken
maandag 27 april 2009
Zowel bij het algemene kampioenschap als bij meisjes stond er een partij tussen twee toppers op het programma. Martijn van IJzendoorn en Jan Groenendijk hebben allebei al een nationale en een Europese titel op hun naam staan. Dat uitgerekend zij in de eerste ronde tegen elkaar moesten spelen, beloofde veel spektakel.
Lees meer...
 
ONS NK Dubbel NK begonnen! Afdrukken
maandag 27 april 2009
Vandaag is het ONS Dubbel NK Pupillen 2009 begonnen.
De loting van van de eerste ronde van beide toernooien is te vinden in het menu onder uitslagen.
 
Damvereniging VBI organiseert ONS Dubbel NK Jeugd 2009 Afdrukken
Het NK dammen voor senioren in Huissen is nog maar net achter de rug, maar Damvereniging VBI kijkt al vooruit naar het volgende evenement dat wordt gehouden in verband met het 75-jarig jubileum van de vereniging. Dit is het ONS Dubbel NK jeugd 2009.
Lees meer...
 
ONS sponsor NK pupillen algemeen en meisjes Afdrukken
ONS accountants en belastingadviseurs is weer de sponsor van het NK pupillen.
Mededirecteur Eric van Wissen hoefde niet heel lang na te denken over die zet...

 
 

Ons belastingadviseurs

KNDB

VBI

Agipa

DV Huissen